FAQs

Ga naar www.dantracker.com en klik op de knop ”Nieuwe klant”. Vul dan de registratie-informatie in.

Log in op je account op www.dantracker.com. Aan de linkerkant staat een groene + onder de geregistreerde tracker/sticker. Klik erop en vul het registratieformulier in.

Als je een Safety Guard GPS Tracker koopt, moet je een set-up kiezen. Hieronder vind u een beschrijving van de verschillende set-ups.

SET-UP (Parameters)
Een tracker werkt volgens de volgende parameters.
1. De tijd die hij stil moet liggen voordat hij informatie over een positie stuurt.
2. Hoe vaak hij een oproep moet doen.
3. Hoeveel beweging nodig is om door de tracker als beweging beschouwd te worden, etc.

Als gebruiker kies je de parameters voor hoe je tracker zou moeten werken. Je doet dit als je het apparaat voor het eerst gaat gebruiken. Je parameters kunnen aangepast worden in het PORTAL op www.dantracker.com. We hebben de verschillende parameters voor de verschillende objecten waar je de tracker kan gebruiken (auto, boot, camper, etc.) al ingesteld.

Zie hieronder voor de parametertabel.

gps-tracker-setup

Voorbeeld:
Als de tracker aan een golftas bevestigd is, hoeft de positie niet geüpdatet te worden als hij 5 minuten stil ligt. Je staat immers vaak stil op de golfbaan. In dit geval kun je de updatetijd instellen op 15 minuten. Dit betekent vaak dat het apparaat voor het eerst een positie doorstuurt wanneer je in het clubhuis bent.

Als je een account aangemaakt hebt, je tracker toegevoegd hebt en voor je abonnement betaald hebt, dient de tracker 5 seconden met een stevige, onafgebroken beweging geschud te worden om de inschakelprocedure te starten. Zorg er wel voor dat het abonnement betaald is voordat je dit doet, want anders moet je 60 minuten wachten voordat je het nog eens kunt proberen. De procedure duurt zo’n 10-20 minuten, maar kan langer of korter duren afhankelijk van GPS-verbinding en GSM-signaal. We raden je aan de tracker op een raampost of ergens buiten te leggen, zodat je zeker weet dat hij verbinding maakt. Als het proces voltooid is, zou je een positie moeten ontvangen op je account. De tracker staat dan in SLEEP MODE. Tegelijkertijd ontvang je een e-mail met bevestiging van de inschakeling.

Je Safety Guard GPS Tracker staat standaard in SLEEP MODE. Als hij beweging detecteert en hij heeft 5 minuten stil gelegen, is hij klaar om een GPS-positie te downloaden. Als de GPS-positie gedownload is en naar je account is gestuurd, gaat de tracker weer slapen.

We raden je aan om 5 minuten nadat je je object instelt met Guard GPS Tracker over te schakelen naar MODE op de APP. Ga naar APP in de toolbox-sectie en klik op de tracker die je in LIVE MODE wilt zetten. Klik dan op de knop LIVE op hem in te schakelen. Als je een nieuwe positie op de tracker ontvangt, schakel je over naar LIVE MODE. Dan ontvang je een e-mail die bevestigt dat LIVE MODE nu ingeschakeld is.

Als je Safety Guard GPS Tracker in LIVE MODE staat, als hij beweegt, en als hij een eindpositie kan vaststellen als je 5 tot 15 minuten stil staat, downloadt hij elke 5 minuten een GPS-positie. Als de laatste positie berekend is, gaat hij slapen totdat hij weer beweegt. Weet wel dat LIVE MODE tijdens het bewegen meer energie verbruikt dan SLEEP MODE, wat gevolgen heeft voor de levensduur. Als hij slaapt, is het energieverbruik gelijk.

We raden je aan om 5 minuten nadat je je object instelt met Guard GPS Tracker over te schakelen naar MODE op de APP. Ga naar APP in de toolbox en klik op de tracker die je in GEOFENCE MODE wilt zetten. Klik dan op de knop GEOFENCE en kies een afstand zodat GEOFENCE de inschakeling kan beginnen. Als er een nieuwe positie ontvangen is (het zal het centrum zijn van je GEOFENCE), gaat de GEOFENCE MODE aan en ontvang je een e-mail die bevestigt dat GEOFENCE MODE nu ingeschakeld is.

GEOFENCE MODE werkt eigenlijk net zoals LIVE MODE. Als er een positie die buiten je gekozen GEOFENCE-gebied ligt, naar je account gestuurd wordt, ontvang je een e-mail over de beweging. Weet wel dat GEOFENCE MODE tijdens het bewegen meer energie verbruikt dan in SLEEP MODE, wat gevolgen heeft voor de levensduur.

Klik onder de APP-sectie in de toolbox op de tracker die je in ALARM MODE wilt zetten. Klik dan op de knop ALARM om hem als gestolen aan te geven in ons systeem (vul je Password in en klik op OK). Je ontvangt een e-mail die bevestigt dat ALARM MODE nu ingeschakeld is.

ALARM MODE werkt eigenlijk net zoals LIVE MODE, maar stuurt ook een e-mail van elke positie die de tracker verstuurt. Ook wordt het object in ons systeem als gestolen aangegeven, wat getoond wordt als je je SECURE-sticker scant. Een willekeurig persoon kan ook de GPS-positie van zijn mobiele telefoon versturen als hij de QR-code van de SECURE-sticker scant en op de knop SEND positie klikt. Je ontvangt dan een e-mail met de GPS-positie. De GPS-positie verschijnt ook op je account.