Verzekeraars luiden noodklok over diefstal E-bikes
5 juli 2016
Nieuwe telefoonnummer Your GPS Guard
18 januari 2018

Den Haag, 15 november 2015

Onlangs verscheen het bericht over zorgwekkende aantallen e-bikes die worden gestolen. Met de Safety Guard GPS met externe antenne is de e-bike altijd weer terug te vinden zelfs wereldwijd.
GPS tracking, Your GPS Guard,,Steeds meer E-bikes worden gestolen en fietsen zijn in het algemeen duurder geworden”, zegt woordvoerder Oscar van Elferen van het Verbond van Verzekeraars. Van de 18 miljoen fietsen zijn er  inmiddels 1 miljoen elektrisch, met een prijs tussen de 1000 en 3000 euro. Nederland is met zijn grote aantal fietsen volgens ENRA-directeur Douwe Boeijenga voor de fietsendief het walhalla. ,,De dief hoeft nauwelijks moeite te doen om buit van zijn gading te vinden.”

De diefstallen zijn volgens Boeijenga goed georganiseerd. ,,Gestolen fietsen gaan met grote aantallen tegelijk de grens over. Onlangs bleek een gestolen lokfiets een dag later al in Polen te staan. De vraag is groot. ,,In ons nadeel werkt dat Nederland voorop loopt met elektrische fietsen”, zegt Boeijenga. ,,Dat is in België en Duitsland nog anders. Daarom zijn wij in vergelijking met omliggende landen ook zo aantrekkelijk voor buitenlandse bendes. De kans dat een E-bike jonger dan een jaar wordt gestolen, is in een paar jaar tijd 2,5 keer groter geworden.”