PORTAL

Login

Bestaande klanten kunnen inloggen door op Login te klikken (vul je E-mail en Password in).

yourgpsguard-portal-1

WACHTWOORD VERGETEN

Als je je password niet herinnert, klik dan op ”password vergeten”. Vul je e-mailadres in en ontvang een nieuw password in je inbox.

TRACKERLIJST

Activeer de verschillende functies door op één van de iconen te klikken.

MAAK NIEUWE TRACKER/SECURE AAN

Trackername: vul de trackernaam in (mijn wagen, mijn auto, of ???).

Serienummer: staat op de zijkant van de tracker (S/N: 12345678).

Setup: kies het systeem dat je graag voor je tracker wilt gebruiken.

APP

ADRES

Onze APP is een normale web-APP. Je kunt hem vinden door app.dantracker.com in te vullen in je browser. Het zal dan op je scherm verschijnen.

yourgpsguard-app-tracker

VOEG TOE AAN BUREAUBLAD

Het kan handig zijn om je web-APP aan je bureaublad toe te voegen. De procedure hangt af van je systeeminstellingen. Zie hieronder voor een aantal LINKS met omschrijvingen van verschillende procedures.
Linux: Add URL as shortcut on desktop
Windows XP/7/8: Add URL as shortcut on desktop
Apple OSX: Add URL as shortcut on desktop

LOGIN

Vul je e-mailadres en wachtwoord in en klik op de knop ”Login”. Vink het vakje voor ”onthoud mijn wachtwoord” aan als je wilt dat het systeem je wachtwoord onthoudt.

beginner-login

ROUTEBESCHRIJVING

beginner-routebeschrijvingOp de kaart kun je automatisch een routebeschrijving aanvragen naar de positie. Klik op de link ”Bereken route naar de tracker”.

Click on the link,”Calculate route to the tracker”.

STANDBY MODE

Als de tracker voor de eerste keer aan gezet wordt, staat hij automatisch in SLEEP MODE. Dit betekent dat de tracker een positie stuurt als hij X seconden stil ligt, afhankelijk van de parameters die je tijdens de set-up ingesteld hebt. De positie die de tracker stuurt, wordt opgeslagen op je gebruikersprofiel en kan daarna op de kaart in je APP of in het PORTAL bekeken worden.

beginner-standby-mode

LIVE MODE

Door de tracker in LIVE MODE te zetten, stuurt hij, als hij beweegt, elke 5 minuten een positie naar je gebruikersprofiel. Als de tracker beweegt, verbruikt LIVE MODE meer energie. Als LIVE MODE uitgeschakeld wordt, staat de tracker automatisch in SLEEP MODE.

GEOFENCE MODE

Als GEOFENCE ingeschakeld wordt, onthoudt hij de positie die de tracker doorgestuurd heeft op het moment dat GEOFENCE ingeschakeld werd. De tracker stuurt dan, als hij beweegt, elke 5 minuten een nieuwe positie door. Als deze positie meer dan 300, 500 of 1000 meter buiten het GEOFENCE-gebied is, stuurt de server je een e-mail. Als de tracker beweegt, verbruikt GEOFENCE MODE meer energie. Als GEOFENCE MODE uitgeschakeld wordt, staat de tracker automatisch in SLEEP MODE.

Geofence Mode betekent een verhoogt energieverbruik van de tracker zolang de tracker beweegt. Als Geofence Mode uitgeschakeld is, staat de tracker automatisch in Sleep Mode.

ALARM MODE

Heeft twee verschillende functies.

Safety Guard GPS Tracker:
Werkt in standaard LIVE MODE, maar het geeft je object alleen als gestolen aan in het systeem. In ALARM mode ontvang je een e-mail voor alle verdere posities die de tracker berekent.

Daarbij worden eventuele vinders, als ze de QR-sticker scannen, op de hoogte gesteld dat het object gestolen is en krijgen ze de mogelijkheid een positie naar je te sturen.

Als een vinder je een positie stuurt, overschrijft die positie de vorige positie van de tracker. Als je geregistreerd bent bij een controlecentrum, worden verdere posities naar het controlecentrum gestuurd.

Safety Guard GPS Secure: Het apparaat wordt als gestolen geregistreerd in ons systeem zodat een eventuele vinder die je QR-sticker scant, hiervan op de hoogte gesteld wordt en je dan de positie door kan sturen. Als je geregistreerd bent bij een controlecentrum, worden verdere posities naar het controlecentrum gestuurd. Als de ALARM MODE uitgeschakeld is, staat het apparaat automatisch in SLEEP MODE.

VIDEO

SAFETY GUARD GPS TRACKER

FUNCTIONALITEITEN

Safety Guard GPS Tracker berekent een positie met betrekking tot één van de 24 GPS-satellieten en stuurt die positie via een GSM-netwerk naar onze servers.

gps-tracker-funcionaliteiten

HARDWARE

Er is een SIM chip ingebed in de tracker, zodat de gebruiker niet hoeft te denken om een SIM-kaart bovenop de roaming-prijzen. Er wordt ingelogd bij je locale GSM-netwerk in het land waar het apparaat gebruikt wordt. Het zou in principe moeten werken in elk land met een GSM-netwerk.

De server berekent de data en plaatst het icon op de gebruikersaccount, zodat de gebruiker kan zien waar hun spullen zijn op hun APP of in het PORTAL en op www.dantracker.com.

De elektronica is zo energiezuinig mogelijk gemaakt…

1. Duurdere (en energiezuinigere) onderdelen worden gebruikt om de PCB te maken.
2. Transistors op de PCB stoppen de energietoevoer naar 98% van de onderdelen, zodat er geen stand-by-energie verloren gaat aan de PCB (op deze manier gebruikt hij maar zo’n 8 µA).

N.B.: het is niet mogelijk om de tracker te bellen. De tracker neemt altijd contact op met de server en maakt verbinding via het GSM-netwerk.

SOFTWARE

Safety Guard GPS Tracker is een zogenaamde ”sleeping tracker” die wakker gemaakt (ingeschakeld) wordt door een bepaalde beweging. De tracker heeft 3 verschillende MODES.

MODE=0 (tracker OFF):
De tracker staat nu in wezen uit. Als je je hebt aangemeld voor een abonnement, kun je de tracker 5 seconden schudden zodat hij in SLEEP MODE=1 staat. (de tracker is nu ON). Als de tracker geen verbinding met de server maakt, kun je een uur wachten voordat je het nog eens probeert. Je ontvangt een e-mail als hij aangezet is.

MODE=1 (tracker SLEEP MODE):
De tracker updatet zijn positie als hij 5 minuten stil ligt.
Als er geen beweging is, doet hij elke 48 uur een routine-oproep. Bij deze oproepen worden geen nieuwe posities gestuurd.

gps-tracker-software-1

MODE=2 (tracker LIVE MODE):
De tracker updatet zijn positie elke 5 minuten zolang hij blijft bewegen. Daarnaast stuurt hij uiterlijk 5 minuten nadat hij stilgelegen heeft de laatst geüpdatete positie door.
Als er geen beweging is geweest, doet hij elke 48 uur een routine-oproep. Bij routine-oproepen worden geen posities doorgestuurd.

gps-tracker-software-2

 

Als je GEOFENCE en ALARM MODE gebruikt, staat de tracker in MODE 2. Om energie te besparen, heeft de software de volgende functies:
1. De tracker probeert binnen maximaal 3×180 seconden een GPS-positie te vinden. Als dit niet lukt, gaat hij in slaapstand totdat hij weer bewogen wordt.
2. Als de GPS-positie binnen 25 meter van de laatste positie is, wordt die niet doorgestuurd.
3. De tracker probeert binnen maximaal 3×180 seconden verbinding met een GSM-netwerk te maken. Als dit niet lukt, blijft hij nog 48 uur slapen, of totdat hij ingeschakeld wordt.

SET-UP (Parameters)
Een tracker werkt volgens de volgende parameters.
1. De tijd die hij stil moet liggen voordat hij informatie over een positie stuurt.
2. Hoe vaak hij een oproep moet doen.
3. Hoeveel beweging nodig is om door de tracker als beweging beschouwd te worden, etc.

Als gebruiker kies je de parameters voor hoe je tracker zou moeten werken. Je doet dit als je het apparaat voor het eerst gaat gebruiken. Je parameters kunnen aangepast worden in het PORTAL op www.dantracker.com. We hebben de verschillende parameters voor de verschillende objecten waar je de tracker kan gebruiken (auto, boot, camper, etc.) al ingesteld.

Zie hieronder voor de parametertabel.

gps-tracker-setup

Voorbeeld:
Als de tracker aan een golftas bevestigd is, hoeft de positie niet geüpdatet te worden als hij 5 minuten stil ligt. Je staat immers vaak stil op de golfbaan. In dit geval kun je de updatetijd instellen op 15 minuten. Dit betekent vaak dat het apparaat voor het eerst een positie doorstuurt wanneer je in het clubhuis bent.

PLAATSING

gps-tracker-plaatsing

N.B.: een tracker werkt niet als er metaal overheen ligt. Controleer altijd of je posities ontvangt als je je tracker ergens geplaatst hebt.

ZET AAN/UIT

Hieronder wordt beschreven hoe je de tracker (ON) kunt zetten.
A: Registreer de tracker en maak een abonnement aan op www.dantracker.com.
B: Schudt de tracker 5 seconden om hem in te schakelen.
C: Als de tracker ingeschakeld is, ontvang je per e-mail een bevestiging.

gps-tracker-aan-uit

De tracker gaat automatisch uit als het abonnement niet betaald is of als de account verwijderd is van je gebruikersprofiel.

BATTERIJ EN LEVENSDUUR

Een Safety Guard GPS Tracker heeft een ingebouwde lithiumbatterij die wel 10 jaar lang energie kan blijven leveren (maar met maximaal 14.000 GPS tracks). Het is in wezen een wegwerpproduct, want de batterij kan niet vervangen of opgeladen worden. Elke positie die doorgestuurd wordt, kost een beetje energie en reduceert in principe de levensduur van de batterij.

Dit betekent dat als je bijvoorbeeld 4 keer per dag een ritje maakt in je auto, je batterij in SLEEP MODE 9 jaar blijft werken.

In LIVE MODE stuurt het apparaat bij beweging elke 5 minuten een positie, waardoor het energieverbruik stijgt. De batterij werkt bij temperaturen van -55 tot +85oC.

WATER- EN SCHOKBESTENDIG

De Safety Guard GPS Tracker is gevuld met een uit 2 componenten bestaand materiaal dat ervoor zorgt dat het apparaat zowel water- als schokbestendig is. Dit betekent echter niet dat je achteloos met de tracker om kunt gaan, want het blijft een gevoelig elektronisch apparaat dat beschadigd of vernietigd kan worden.

VEILIGHEID

Is het mogelijk een gemonteerde Safety Guard GPS Tracker op te sporen?

1. Alleen als hij op dat moment informatie verstuurt. Anders zijn alle GPS- en GSM-modules uitgeschakeld.
Kan een Safety Guard GPS Tracker geblokkeerd worden?
2. Ja, via een stoorzender kunnen alle antennesignalen gestopt worden in een wijde omtrek, waardoor het onmogelijk wordt om te bellen of te blijven tracken. Als de stoorzender uitgezet wordt, kun je de data weer doorsturen.

SAFETY GUARD GPS SECURE

FUNCTIONALITEITEN

Sticker van waterbestendigheid met een sterk plakmiddel. Door de QR-code op de sticker te scannen kun je zien of het object als gestolen aangegeven is en kun je de positie naar de eigenaar sturen. De QR-code kan gescand worden met een standaard QR-scanner die je voor je smartphone kunt downloaden.

beginner-funcionaliteiten

MONTAGE

Safety Guard GPS Secure wordt op een zichtbaar oppervlak geplaatst, want het is deels bedoeld om misdaad te voorkomen. En een eventuele vinder moet het label ook kunnen vinden, zodat hij de QR-code kan scannen.