Bike Passion in Almkerk
28 januari 2016

Krantenartikel AD

ad-artikel

Een zogeheten ‘track and trace’-systeem heeft een verkeersbordendief genekt. Hij is in de nacht van zaterdag op zondag in Naaldwijk aangehouden.Bij Verkeer Service Zuid-Holland waren ze het zat.

De afgelopen weken werd het bedrijf dat verkeersregelaars inzet en afzettingen bij werkzaamheden regelt, geplaagd door diefstallen. En dat ging steeds meer in de papieren lopen. ,,Alles bijeen ging het inmiddels om zo’n 2500 euro”, aldus een van de eigenaren van het bedrijf.De firma nam het heft in eigen hand. ,,Bij de tweede inbraak waren er tien verkeersbakens verdwenen. Compleet spoorloos, dus ook geen vandalisme of zo. Toen waren we er klaar mee en heb ik een ‘track and trace’-systeem besteld.”

Vastgeplakt
Nog één diefstal kreeg het bedrijf te verwerken, waar het vernuftige opsporingssysteem niet aan vastgeplakt zat, maar rond 02.30 uur in de nacht van zaterdag op zondag was het raak.

Een sms piepte op het nachtkastje van de eigenaar dat een verkeersbaken in beweging was. Als een haas stapte hij zijn bed uit, haalde de mede-eigenaar op en belde de politie met de locatie waar het baken weer tot stilstand was gekomen.

Spannend
,,Je hebt geen idee waar je uitkomt en met wie je te maken krijgt. Het was behoorlijk spannend. Gelukkig was de politie er heel snel. Nog sneller dan wij.” De agenten gingen naar binnen en hielden een bewoner aan. Er was geen twijfel, aldus de eigenaar. ,,Alle spullen, 25 verkeersbakens en een pion, lagen er gewoon.”

Wat de aangehouden Naaldwijker met de spullen wilde, is onduidelijk.